Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tokuşoğlu, Özlem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    The Complexes of tin (IV) chelating nitrogen donors
    (Ege Üniversitesi, 1996) Tokuşoğlu, Özlem; Sarıkaya, Fadime
    ÖZET Bu çalışmada, SnCl4 ve Me2SnCl2'nin cis-l,2-diaminosiklohegzan ile kompleksleri incelenmektedir. Bunun yanısıra SnCl4'ün, akseptor/donor molar oranlan 1:2 ve 1:4 nispette içeren etilendiamin kompleksleri elde edilmektedir. SnCl4.bipy kompleksi, verilen literatürlerden farklı bir solventte sentezlenmektedir. Giriş bölümünü oluşturan I. bölümde, antikanser aktivite gösteren diorganokalay kompleksleri, tarihsel bir bakış açısı ile izah edilmektedir. Kavranılmaktadır ki; antikanser aktivite gösteren cis-platin bileşiklerinin kullanımı, cis-platin analoglarının verdiği etkilere benzer olan cis-Sn komplekslerinin sentez ve aktivitesi bağlamındaki çalışmaları hızlandırmıştır. Verilmekte olan literatürlerin ışığı altında, ilişkin çalışmalar sunulmaktadır. II. bölümde, bu çalışmanın ana amaçlarını teşkil eden yeni kompleksler ve diğer komplekslerin sentezi detaylı olarak verilmektedir. Komplekslerin elementel analiz verileri, İR, H NMR spektroskopi, potansiyometrik ölçümler ve iletkenlik ölçümleri ile erime noktası aynı bölümde verilmektedir. Tartışmayı oluşturan III. Bölümde, II. Bölümde verilen veriler değerlendirilerek komplekslerin muhtemel yapıları irdelenmektedir. Deneysel kısımda verilen elementel analiz sonuçları ve İR verileri göstertmektedir ki, bipy ligandı stannik klorüre koordine olmaktadır. Etilendiaminin 1:2 ve 1:4 molar oranları ile stannik klorür edat davranışı sergilemektedirler ve iyonik yapılardır. Mikroanaliz, İR, H NMR, kütle spektroskopi verileri ile sonuçları kondüktometrik ölçümler ve potansiyometrik titrasyon verileri göstertmektedir ki, SnCl4'ün cis-l,2-diaminosiklohegzan kompleksi beklenen yapıya sahiptir ve iyonik değildir. Me2SnCl2'nin DACH kompleksi köprülü yapıya sahip olup, metanol çözeltisinde 1:2 iyonik yapıdadır. - 87 -
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of cooking methods on the anthocyanin levels and antioxidant activity of a local Turkish sweetpotato [ipomoea batatas (l.) lam] cultivar Hatay Kırmızı: Boiling, steaming and frying effects
    (2012) Tokuşoğlu, Özlem; Yıldırım, Zihin
    The study was conducted on the anthocyanin (TA) level and antioxidant activity (AA) of a local genotype of sweetpotato (Hatay Kirmizi) and heating process effects including boiling, steaming, frying on TA and AA levels. the anthocyanin calibration graph of standard cyanidin-3-glucoside gave linear equation (y= 0.0113x+ 0.0045 ; R2 = 0.9986). Anthocyanin level of sweetpotato Hatay Kirmizi (as cyanidin-3-glucoside (C3G) equivalent) was determined as 11992 ± 15.86 mg/100g) (n=8) (p≤0.05). Anthocyanins were detected as 13767 ± 8.94 mg/100g; 24756 ± 6.70 mg/100g; 6755 ± 10.22 mg/100g in boiled, steamed and fried sweetpotatoes, respectively (n=2) (p≤0.05). the total anthocyanins increased as 1.14 fold after boiling process and increased 3.22 fold after steaming process and decreased 1.78 fold after frying process (p≤0.05). It was determined that steaming process, was the most effective among the heat-treated sweetpotatoes (HTSPs). Antioxidant activities of the HTSPs was 78.76%, 89.67%, 97.92% and 57.89% (as radical inhibition percent), respectively. With using steaming process, radical inhibition percent increased 1.24 fold. Tubers of sweetpotato Hatay Kirmizi can be consumed not only steamed > boiled > fried forms but also can be processed into food products, such as muffins, cookies, biscuits, breakfast foods with longer shelf-life, and improved characteristics. It was proposed that sweetpotato Hatay Kirmizi can be processed into flour and used as a thickener, antioxidant enhancer and color source in industrial powder soups, gravy, extruder snacks, and some bakery products.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Siyah çayların başlıca fenolik bileşenleri (flavanoller, flavonoller, tanninler) ve aroma özellikleri üzerine araştırmalar
    (Ege Üniversitesi, 2001) Tokuşoğlu, Özlem; Ünal, M. Kemal
    Bu araştırmada, siyah çayların flavanoller, flavonoller ve tanninler olarak başlıca fenolik bileşenleri ve metilksantin içeriği kromatografik ve spektrofotometrik yöntemlerden yararlanılarak belirlenmeye çalışılmış olup fenolik bileşiklerin nicelikleri ile çayların Elektronik Nose ekipmanına ve organoleptik analizlere dayanan verileri arasında kurulmaya çalışılmış korelasyonları doğrultusunda fenolik bileşiklerin miktarlarının aromaya etkisi araştırılmıştır.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim