Mikrobiyolojik analiz laboratuvarı akreditasyon ek alt yapı projesi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2016

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Ege Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Günümüzde gıda sanayiinde birçok ürün için üretim öncesinde, üretim sırasında ve sonrasında mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiştir. Bu analizlerin akredite laboratuvarlarda yapılması, sonuçların tüm Dünya'da kabul görmesini sağladığı için çoğu kurum ve kuruluş mikrobiyolojik analizler için bu tip laboratuvarları tercih etmektedir. Önerilen proje ile gıda kimyası analizleri ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında kapsam genişletme çalışmaları için altyapı düzenlemesi yapılacaktır. Gıdaların analizinde en çok kullanılan 10 adet mikrobiyolojik analiz için TÜRKAK'a başvurulması ve bu analizlerin akredite edilmesi ile sonuçların Uluslararası alanda geçerli olacağı bir mikrobiyolojik analiz laboratuarı kurulması planlanmaktadır.

Açıklama

Araştırmacılar; Mustafa Ateş, Ataç Uzel, Aslı Şahiner
Araştırma projesi -- Ege Üniversitesi, 2016

Anahtar Kelimeler

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye