Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Varol, Meltem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Türkiye'de bazı meyve ağaçlarında teşekkül eden zamkların gummi arabicum (arap zamkı) ile mukayesesi
    (Ege Üniversitesi, 1992) Varol, Meltem; Önür, Mustafa Ali
    Türkiye'de geniş bir yayılış gösteren, Rosaceae familyasının Prunoideae alt familyasında bulunan Prunus türlerinden Kiraz, Vişne, Erik, Kayısı, Şeftali ve Badem gibi meyve ağaçlarının gövde ve dallarından, sızmak suretiyle doğal olarak meydana gelen zamk Ağaç zamkı (Gummi Cerasi) olarak tanınmaktadır. İğde (Elaeagnus angustifolia L.) Myrtales ordosunun Elaeagnaceae familyasına dâhil olup, bu ağacın gövde ve dalarlında da diğer meyve ağaçlarına benzer şekilde zamk meydana gelmektedir. Yukarıda adı geçen tüm bu meyve ağaçlarının zamkları üzerinde, ticari öneme sahip Arap zamkı (Gummi Arabicum) ve ayrıca Kitre zamkı (Tragacantha)'nın fiyor ve sarı kaliteleri ile karşılaştırmalı olarak yapılan kalite kontrol tayinlerinde, Kiraz, Erik ve Kayısı zamklarının Arap zamkına, Şeftali, Badem ve İğde zamklarının ise daha çok Yaprak ve Kitre zamkının sarı kalitesine yakın özellikler taşıdığı tespit edilmiştir. Türkiye'de bu yerli ürünlere gereken önemin verilerek, kullanım alanlarının araştırılması ve değerlendirilmesi yoluna gidilmesi gerektiği kanısındayız.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Türkiye'de bazı meyve ağaçlarında teşekkül eden zamkların gummi arabicum (Arap zamkı) ile mukayesesi
    (Ege Üniversitesi, 1992) Varol, Meltem; Önür, Mustafa Ali
    Türkiye'de geniş bir yayılış gösteren, Rasaceae familya sının Prunüideae alt familyasında bulunan Prunus türlerinden Kiraz, Vişne, Erik, Kayısı, Şeftali ve Badem gibi meyve ağaçlarının gövde ve dallarından, sızmak suretiyle doğal alarak meydana gelen zamk Ağaç zamkı (Gummi Cerasi) alarak tanınmaktadır. İğde (Elaeagnus an- gustifalia L.) Myrtales ardasunun Elaeagnaceae familyasına dahil o- lup, bu ağacın gövde ve dallarında da diğer meyve ağaçlarına benzer şekilde zamk meydana gelmektedir. Yukarıda adı geçen tüm bu meyve ağaçlarının zamkları Di zerinde, ticari öneme sahip Arap zamkı (Gummi Arabicum) ve ayrıca Kitre zamkı (Tragacantha) 'nın fiyar ve sarı kaliteleri ile karşılaş tırmalı alarak yapılan kalite kontrol tayinlerinde, Kiraz, Erik ve Kayısı zamklarının Arap zamkına, Şeftali, Badem ve İğde zamklarının ise daha çok Yaprak Kitre zamkının sarı kalitesine yakın özellikler taşıdığı tesbit edilmiştir. Türkiye'de bu yerli ürünlere gereken anemin verilerek, kullanım alanlarının araştırılması ve değerlendirilmesi yoluna gin dilmesi gerektiği kanısındayız

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim