Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Uysal, Harun Reşit" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Beyaz peynir üretiminde tavuk pepsininden faydalanma olanakları üzerinde bir araştırma
    (Ege Üniversitesi, 1996) Kınık, Özer; Akbulut, Necati; Uysal, Harun Reşit
    Bu araştırmada "Beyaz peynir yapımında pıhtılaştırıcı olarak rennin, tavuk pepsini ve bu enzimlerin 50/50 ile 30/70 oranındaki karışımlarının kullanım olanakları incelenmiştir. Peynire işlenecek süt dört eşit kısma bölünerek ilk kısmına rennin ikinci ve üçüncü kısmına 50/50; 30/70 oranındaki rennin/ tavuk pepsini karışımı, üçüncü kısma ise tavuk pepsini ilave edilmiştir. Peynirlerde 0, 30, 60 ve 90. günlerde toplam kuru madde, yağ, tuz, toplam azot, suda çözünen azot, titrasyon asitliği ve Ph değerleri saptanmış ayrıca peynir duyusal değerlendirmeye de tabi tutulmuştur. Elde edilen sonuçlara göre tavuk pepsisinin tek başına ve rennin ile 70/30-50/50 oranında karışım halinde kullanılması toplam kurumadde, yağ, tuz, titrasyon asitliği, toplam azot değerlerinde önemli bir farklılık meydana getirmemiştir (P>0.01). Tavuk pepsini ve karışımları ile yapılan peynirlerdeki suda çözünen azot ile olgunlaşma dereceleri renninle yapılanlara göre önemli derecede artış göstermiştir (P0.05). Duyusal nitelikler yönünde tavuk pepsisinin rennin ile 50/50, 30/70 oranındaki karışımları yapılan peynirler arasında belirgin ölçütlerde farklılıklar bulunamamış, tavuk pepsini ile üretilen peynirlerde ise daha hızlı olgunlaşma ve hafif acılaşma gözlenmiştir.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim