Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Erdem, Alper" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Farklı balık türlerinden fermente balık sucuk üretimi ve kalitesi üzerine bir araştırma
    (Ege Üniversitesi, 2014) Çaklı, Şükran; Erdem, Alper; Kılınç, Berna
    Bu çalışmada dondurulmuş çözündürülmüş alabalık (Onchorhynchus mykiss) ve levrek (Dicentrarchus labrax) filetoları kullanılarak balık sucukları üretilmiştir. Üretilen alabalık ve levrek sucukları buzdolabında (6-8 - C) fermente edilmiştir. Fermentasyon esnasında ve 3 aylık depolama periyodunda mikrobiyolojik değişimleri (toplam canlı, psikrotrof, maya-küf, laktik asit bakteri, Enterobactericeae ve Staphylococcus aureus ) incelenmiştir. Fermente levrek sucuklarının depolamanın 3. ayında toplam canlı, psikrotrof, maya-küf, laktikasit bakteri, Enterobactericeae ve Staphylococcus aureus sayıları sırasıyla 6.25, 7.01, 3.61, 5.31, <1.0 ve <1.0 log cfu/g olarak bulgulanmıştır. Alabalıktan üretilen fermente balık sucuklarının ise depolamanın 3. ayında toplam canlı, psikrotrof, maya-küf, laktikasit bakteri, Enterobactericeae ve Staphylococcus aureus sayıları sırasıyla 6.57, 7.20, 4.44, 5.14, <1.0 ve <1.0 log cfu/g olarak saptanmıştır.;Fermentasyon, balık sucuk, mikrobiyolojik kalite.;Fermentation, fermented fish, microbiological quality.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim