Yazar "Çinar, Şenay Burak" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Probiyotik yoğurt üretiminde ayva tozu kullanımının ürünün mikrobiyolojik ve tekstürel özelliklerine etkisi(Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016) Çinar, Şenay Burak; Akalın, Ayşe SibelBu çalışmada, farklı oranlarda (%0, %0,5, %1 ve %1,5) ayva tozunun ilavesiyle üretilen ve Bifidobacterium lactis Bb12 içeren 4 çeşit probiyotik yoğurdun mikrobiyolojik, tekstürel ve duyusal özellikleri 28 gün depolama süresince araştırılmıştır. Farklı oranlarda ayva tozu içeren probiyotik yoğurtlarda, yoğurt bakterileri ve B.lactis sayılarının yükseldiği belirlenmiştir (p˂0.05). Probiyotik yoğurt üretiminde ayva tozu kullanımı viskozite ve su tutmanın artmasına, sertliğin azalmasına neden olmuştur (p<0.05). Duyusal özellikler yönünden kıvam, lezzet ve kokuda depolamanın ilk haftasından sonra örnekler arasında önemli bir fark bulunmamıştır