Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Varlik C." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Caviar production from flathead grey mullet (Mugil cephalus, Lin. 1758) and the determination of its chemical composition and roe yield [Topan kefali (Mugil cephalus, L. 1758) yumurtasindan havyar eldesi, randimani ve kimyasal kompozisyonunun belirlenmesi]
    (2002) Iengör G.F.; Cyhaner A.; Erkan N.; Özden O.; Varlik C.; Erkan N.
    The aim of this research is to determine the yield and chemical composition of the caviar produce from flathead grey mullet (Mugil cephalus, Lin. 1758) in the Sufa lagoon. Acording to the results of our research 21.98% of the fish with an average live weight of 1,243.63 ± 322.44 g and 49.11 ± 3.83 cm length contains with roe. Salting the caviar caused a weight loss of 35%. As a result of salting, the salt content of the product was raised to 4.61% and as a result of waxing this reached a maximum of 7.04%. In all chemical composition parameters salted and waxed caviar groups had lower moisture, higher protein, fat and ash contents when compared to raw caviar.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim