Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kurt, Elif" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    İzmir kent merkezindeki prehistorik höyüklerin kültür turizmi açısından incelenmesi
    (Ege Üniversitesi, 2023) Kurt, Elif; Özdöl Kutlu, Serap
    Bu çalışmanın temel amacı, İzmir İli prehistorik yerleşmelerinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarının kültür turlarında yer alma potansiyellerinin incelenmesi ve bu arkeolojik alanların kültür turizmine kazandırılmalarıdır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Kültür turizmi, kültürel miras ve arkeo-turizm kavramlarına değinilmiştir. İkinci bölümde prehistorya ve höyük kavramları tanımlandıktan sonra, prehistorik çağlar olan Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağlarının insanlık tarihine katkıları, özellikle Batı Ege bölgesi ekseninde incelenmiştir. Üçüncü bölümde İzmir kent merkezindeki prehistorik höyükler olan Yeşilova, Yassıtepe ve Bayraklı Höyükleri arkeoloji ve kültür tarihi bakımından, özellikle prehistorik döneme ait buluntulara ağırlık verilerek incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise, öncelike yaratıcı dramanın müze ve ören yerlerinde kullanılması konusunda bilgi verilmiş; daha sonra üçüncü bölümde incelenmiş olan prehistorik höyükler bu kez kültür turizmi açısından incelenmiş, bu alanların kültür turizmine kazandırılmaları için yapılan çalışmalar ortaya konmuş ve bu alanları içeren bir kültür turu rotası öngörülmüştür.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    A Novel Biosensor Based on Glucose Oxidase for Activity Determination of alpha - Amylase
    (Informa Healthcare, 2011) Altug, Cagri; Mengulluoglu, Umut; Kurt, Elif; Kaya, Secil; Dinckaya, Erhan
    A glucose oxidase-based biosensor was developed for the determination of alpha-amylase activity. The determination method is based on monitoring the decrease in dissolved oxygen concentration related to the starch concentration, for which starch gives a reaction with alpha-amylase. Optimization parameters, including glucose oxidase amount, gelatin amount, and glutaraldehyde percentage for cross-linking, were investigated. The effects of pH, buffer system, and temperature on the biosensor system were also investigated. The biosensor had a linear relation to alpha-amylase activity and good measurement correlation between 0.66 and 9.83 U/ml. In sample analysis studies, alpha-amylase activity in baker's yeast was determined by the biosensor.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim