Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kinik, Ozur" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effect of sweetener supplement on the viability of Lactobacillus acidophilus La 5, Bifidobacterium animalis subsp lactis Bb 12 and Streptoccus thermophilus St 36 in fermented goat milks during storage
    (Teknoscienze Publ, 2013) Akpinar, Asli; Yerlikaya, Oktay; Torunoglu, F. Artemis; Kinik, Ozur; Uysal, Harun
    This research studied the effect of milk supplementation with inulin, oligosaccharide, polydextrose, fructose and saccharose on the viability of probiotics in fermented goat milk during refrigerated storage (21 days). Sweetener supplements were added to UHT goat milk at the rate of 3.0% while a control sample was also maintained without any added supplements. Control and supplemented milk samples were fermented by a commercial starter culture containing Lactobacillus acidophilus La 5, Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb 12, and Streptococcus thermophilus St 36. Inoculated samples were incubated at 37 degrees C for 8 h and stored at 4 degrees C Estimation of microbial viability was carried out at days 1th, 7th, 14th, and 21th in triplicates from each batch. The results showed that, during the storage period, the viability of probiotic bacteria in fermented goat milk was not notably lower than control milk. In general, inulin and polydextrose added fermented goat milk samples demonstrated higher viable bacteria counts than other supplemented milk samples at the end of storage. All fermented milk samples contained the recommended levels (6-7 Log cfu ml-1) of probiotic bacteria except Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb 12 at the end of the 21-day shelf life.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim