Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Edremit, Halit" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Değişik gübre dozlarının Acem üçgülü + İtalyan çimi karışımında bazı verim ve kalite karekterlerine etkisi
    (Ege Üniversitesi, 1991) Edremit, Halit; Soya, Hikmet
    33 _Elde edilen sonuçlar ışınında aşağıdaki önerilerde bulunula bilir: 1- Ege bölgesi koşullarında Acem üçgülü* + İtalyan çimi ka rışımlarında et üretimi amaçlandığında Si', ve I2P gübre dozları uygulanmalıdır. 2- Eölgemiz koşullarında pamuk hasadından sonra tek yıllık olması ve kısa sürede hasat edilebilmesi, nedeniyle, bu karışı mın münavebede iyi bir yer edinebileceği söylenebilir. « ÖZET Denizli'de 1989 - 1990 üretim yılında sulu koşullarda yürü-r tülenbu denemede * Acem üçgülü + İtalyan çimi karışımında fark lı Azot (O-3-6-9 kg/da) ve Fosfor (0~6-I2~l8 kg/da) dozlarının, verim ve bazı di^er özelliklere etkisi incelenmiştir. Araştırma, 3 tekerrürlü olarak tesadüf blokları deneme dese- nine göre kurulmuştur. Çeneme tarlası sonbaharda pamuk hasadın dan sonra ekime hazırlanmış, 5x2=IOm *lik parsellerde ekim '23- kasım- 1989* da yapılmıştır. Ele alman faktörlerin verim ve di£er özelliklere etkisin±ı sonuçları aşa£ıda kısaca özetlenmiştir: - Acem üçgülünde fosforlu gübre dozları arttıkça bitki bo yu uzamaktadır. - İtalyan çiminde Azotlu gübre artışı ile Fosforlu gübre artışı boy üzerinde aynı etkiyi göstermektedir. - Acem üçgülü botanik kompozisyonunda, Fosfor dozu üçgül payını artırmaktadır. - Yeşil ot verimi en yüksek, 6K +I2P cde£eri ile ulaşıl-34 maktadır. ~ Yeşiİ otun kuru madde oranına Azotlu ve Fosforlu gübreleme aynı etkiyi göstermektedir. Aynı etki kuru madde veriminde de ti-t bit edilmiştir, - Ham protein oranına fosforlu gübre çok önemli etki yapmakta, Azot dozu artışında ise protein oranı azalmaktadır, - Ham protei;. ve Ham kül verimine Azotlu ve fosforlu jUbrolt- menin Kuru madde verimine benzer etkisi olmaktadır. - Ham kül oranına Fosforlu gübrenin çok etkisi olaakta, Azotun ise artışına rağmen ham kül oranı azalnmktadır. Arattırmadan elde edilen sonuçlara g^re: Ege bölgesi koçul"" larmda Acem üçgülü + İtalyan çimi karışımında ot üretimi amaç landığında 6N ve I2P kg/da gübre dozları uygulanmalıdır,

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim