Yazar "Demir, Özlem" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 4 / 4
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Edremit Körfezi (Kuzey Ege Denizi) üst infralittoral zonda dağılım gösteren prosobranchıa (Gastropoda, Mollusca) türleri(Ege Üniversitesi, 2013) Demir, Özlem; Karakişi, Hatice; Öztürk, BilalBu çalışma Edremit Körfezi'nde dağılım gösteren Prosobranchia alt sınıfına ait türleri saptamak amacıyla yapılmıştır. Söz konusu bölgeden seçilen 13 istasyonun çeşitli derinlik ve biyotoplarından örneklemeler yapılmıştır. Alınan örneklerin incelenmesi sonucu, Prosobranchia alt sınıfına ait 3 ordo, 23 familya, 76 tür ve bu türlere ait 1551 birey tespit edilmiştir. Ayrıca bu tür ve bireylerin dağılımını ve ekolojik özelliklerini belirlemek için çeşitli istatistiksel analizler yapılmış ve sonuçlar çeşitli grafik veya dendrogramlar oluşturularak ifade edilmiştir.Öğe Lokal ileri evre nazofarinks karsinomunda c erb-b-2 ile topoizomeraz-II alfa'nın progronsik önemi ve neoadjuvan antrasiklinli kemoterapi sonrası radyoterapiye yanıt ile ilişkisi(Ege Üniversitesi, 2006) Demir, Özlem; Esassolak, Mustafa[Abstarct Not Available]Öğe Neochloris pseudoalveolaris Deason & Bold'de biyomas artışı ve yağ üretiminin araştırılması(Ege Üniversitesi, 2011) Demir, Özlem; Conk Dalay, MeltemBu çalışmanın amacı EGEMACC’a ait (Ege Üniversitesi Mikroalg kültür koleksiyonu) yerel izolatlardan biri olan Neochloris pseudoalveolaris DEASON & BOLD’un (CC68) alg biyokütlesine etki eden optimum parametrelerin ve belirlenmesi ve farklı koşullarda yetiştirilen alglerin toplam yağ içeriklerinin araştırılmasıdır. Burdur’un Salda gölünden izole edilen yeşil bir mikroalg olan Neochloris pseudoalveolaris’in yağ potansiyeline bakılmıştır. Farklı Bold's Basal ortamlarında (%100, %50 ve %0 azot içerikli BBM), ışık şiddetlerinde (1, 5 ve 10 klux) ve sıcaklıklarda (18, 24 ve 30°C) büyütülen N. pseudoalveolaris’in büyüme eğrileri incelenmiştir. Daha sonra Neochloris pseudoalveolaris Bligh&Dyer yöntemine göre çözücü ile ekstrakte edilmiştir.Öğe Tüketicilerin organik gıda tercihi: Neden-sonuç zinciri yaklaşımı(Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016) Demir, Özlem; Atış, ElaSon yıllarda tarım kaynaklı sağlık ve çevre konularındaki olumsuzluklar artış göstermektedir. Bilinçsiz ve yoğun kimyasal kullanılarak gerçekleştirilen tarımsal üretim yöntemlerinin sağlıklı çevre ve sağlıklı ürün üzerindeki olumsuz etkilerine karşı, tüketicilerin organik tarım yöntemiyle yetiştirilen ürünlere yönelimi artmaktadır. Bu çalışma, organik ve konvansiyonel ürün tüketicilerinin organik ürünleri satın alma konusundaki tutum ve davranışlarını incelemeyi; tüketicilerin organik ürün tercihlerini etkileyen kişisel değerleri ve değerlerin oluşumuna katkıda bulunan neden-sonuç hiyerarşisini belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırma materyali olarak, organik ve konvansiyonel ürün tüketen 120 tüketiciyle yüz yüze görüşme sonucu elde edilmiş verilerden yararlanılmıştır. Çalışmada, neden-sonuç zinciri teorisi ve basamaklama yöntemi beraber uygulanarak, organik ve konvansiyonel tüketicilerin organik ürün tercihlerindeki kişisel değerler ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Basamaklama analizi için Ladder UX programından yararlanılmıştır. Tüketicilerin kişisel değerleri etkileşim matrisi ve hiyerarşik değer haritaları ile incelenmiştir. Çalışma sonucunda, organik tüketicilerde özellik, sonuç ve değerler arasında daha güçlü bağlantılar olduğu halde, konvansiyonel tüketicilerde bu bağlar daha zayıftır. Organik ve konvansiyonel tüketicilerin, organik ürünlerin sağlıklı ve çevre dostu ürünler olduğu konusunda aynı görüşte birleştikleri belirlenmiştir.