Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ağçay, Özlem Yeşim" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Çipura (Sparus aurata) pulu jelatininin farklı şekerler kullanılarak reolojik özelliklerinin geliştirilmesi ve üretilen filmlerin mekanik ve karakteristik özelliklerinin kıyaslanması
    (Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017) Ağçay, Özlem Yeşim; Dinçer, Mehmet Tolga
    Bu tez çalışmasında, ülkemizde yüksek potansiyele sahip yetiştiricilik sektöründen elde edilen, balık pulu ve üretilen jelatin materyalinin farklı şekerler ile yapılan çapraz bağlanmalar sayesinde kalitesini yükseltmek ve tüketilebilir filmler üreterek bu filmlerin mekanik ve fonksiyonel özelliklerini tespit etmek amaçlanmıştır. Bu amaç ile Türkiye denizlerinde avcılığı ve yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmakta olan çipura (Sparus aurata) balığı pullarından jelatin ve tüketilebilir filmler üretilmiştir. Üretilen jelatinlerin ve filmlerin reolojik ve fonksiyonel özelliklerini geliştirmek için bazı şekerlerle çapraz bağlanması çalışılmıştır. Şeker olarak riboz ve inülin kullanılmıştır. Çalışma dahilinde üretilen jelatinlerin suda çözünürlük, viskozite ve jel dayanımı analizleri yapılmış ve ısıl işlem öncesi ribozla çapraz bağlanan jelatinin üretilen diğer bütün jelatin grupları arasında en yüksek çapraz bağ derecesine sahip olduğu tespit edilmiştir.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim