Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "İçier, F." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Determination of rheological properties of kefir produced with buffalo milk and other milk mixtures*
    (Ege Universitesi, 2023) Kirmaz, C.; Kinik, Ö.; İçier, F.
    Objective: The objective of this study was to develop the product and to determine the rheological model and sensorial properties of kefir. Material and Methods: The shear rate (?) and shear stress (?) values measured at 15-20°C using the rheological properties of kefir produced with different types of ruminant milk are characterized by mathematical models (Newton, Power law, Bingham), consistency coefficient (K), flow behavior index (n), threshold shear stress (?0) and apparent viscosity (µapp) values were calculated. Sensory assessment was carried out using facial expression sensory evaluation scale and scoring method. Results: As a result of rheological analysis, the Power law model appears to be suitable for describing the flow behavior of kefir types as indicated by high correlation coefficient (R2) values in this study. The flow diagrams of kefir processed with different milk species exhibit shear-thinning non-Newtonian behavior. Sensory analysis showed that the samples did not receive a great deal of appreciation about organoleptic properties. Conclusion: Shelf life should be 28 days. Hence, kefir preserves the sensory properties until end of shelf life and to keep rheological properties compatible with each other throughout shelf life. © 2023 Authors. All rights reserved.

| Ege Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim