Aksoy, UygunGül, Nimet2024-08-192024-08-191992https://hdl.handle.net/11454/83907Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.- 109 - ÖZET Son yi 1larda kuru incir yetiştiriciliğinde ortaya çıkan en önemli sorun aflatoksin sorunudur. Sorunun çözümüne yardımcı olabilecek veriler elde edebilme amacıyla, bölgenin standart kurutmalık çeşidi olan Sarılop meyveleri materyal olarak seç- 113- SUHHART At present, the most important problem in Turkish dried fig exportation is the presence of aflatoxins. This study was performed on Sari lop fruits, the standard fig variety for drying, in order to obtain data towards the solution of the protrinfo:eu-repo/semantics/closedAccessZiraatAgricultureAflatoksinlerAflatoxinsBahçe bitkileriHorticultural cropsKuru meyveDry fruitİncirFigSarılop incir çeşidinde bazı kuru meyve nitelikleri ile aflatoksin ilişkisi üzerinde araştırmalarMaster Thesis114824249