Tüzel, YükselDuyar, HaleKılıç, Cenk CeyhunÖztekin, Gölgen B.2024-08-212024-08-212012http://155.223.63.101/tez3/2009bamyo002.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/89522Araştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 2012Bu araştırmada roka, maydanoz, dereotu ve yaprak salata gibi üretim süresi kısa olan ve yaprakları yenen sebze türlerinin yüzen su kültüründe yetiştirebilme olanağı ve uygun besin solüsyonu konsantrasyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. 2009 ve 2011 yılları arasında sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde yürütülen çalışmada 2.40 x 1.40 m ebatlarında havuzlar kullanılmıştır. Standart Hoagland besin solüsyonu ((mM) 12 N-NO3, 3.8 N-NH4, 2.8 P, 8.4 K, 3.5 Ca, 1.4 Mg, 9.5 Na, 8.0 Cl, 2.7 S, 0.04 Fe) tam doz (kontrol uygulaması) olarak kullanılmış ve yarı yarıya azaltılmış konsantrasyon ( {dollar}1 ;Rocket, parsley, dill, leaf lettuce, soilless culture, floating system.;Roka, maydanoz, dereotu, yaprak salata, topraksız tarım, yüzen su kültürü.trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessBazı yaprakları yenen sebze türlerinin su kültüründe yetiştiriciliği üzerinde araştırmalarProject