Yıldırım, CihanEmin, M. AzadTavman, Şebnem2024-08-212024-08-212008http://155.223.63.101/tez3/2006muh017.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/94013Araştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 2008Bu çalışmada değişik gıda maddelerinin donmuş ve donmamış durumlarına ait ısıl iletkenlik değerleri prob metodu kullanılarak ölçülmüştür. Denemelerde materyal olarak değişik nemlere sahip etlerin unun ısıl iletkenlik değerleri - 30 °C ile +25 °C sıcaklık aralığında doğrusal ısı kaynaklı prob kullanılarak ölçülmüştür. Örneklerin donmuş durumlarındaki ısıl iletkenlik değerlerinin donmamış durumlarına ait ısıl iletkenlik değerlerinden 2-3 kat daha yüksek olduğu tesbit edilmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBazı gıda maddelerinin ısıl iletkenlik değerlerinin donma koşullarında belirlenmesiProject