Özdemir, GüvenKaraboz, İsmail2024-08-212024-08-212016http://155.223.63.101/tez3/2014fen002.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/91682Araştırmacılar; Mustafa Ateş, Ataç Uzel, Aslı ŞahinerAraştırma projesi -- Ege Üniversitesi, 2016Günümüzde gıda sanayiinde birçok ürün için üretim öncesinde, üretim sırasında ve sonrasında mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiştir. Bu analizlerin akredite laboratuvarlarda yapılması, sonuçların tüm Dünya'da kabul görmesini sağladığı için çoğu kurum ve kuruluş mikrobiyolojik analizler için bu tip laboratuvarları tercih etmektedir. Önerilen proje ile gıda kimyası analizleri ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında kapsam genişletme çalışmaları için altyapı düzenlemesi yapılacaktır. Gıdaların analizinde en çok kullanılan 10 adet mikrobiyolojik analiz için TÜRKAK'a başvurulması ve bu analizlerin akredite edilmesi ile sonuçların Uluslararası alanda geçerli olacağı bir mikrobiyolojik analiz laboratuarı kurulması planlanmaktadır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessMikrobiyolojik analiz laboratuvarı akreditasyon ek alt yapı projesiProject