Erdoğan, TuğçeKayalar, HüsniyeKıvçak, BijenGönenç, Tuba2024-08-212024-08-212017http://155.223.63.101/tez3/2013ecz016.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/90375Araştırma projesi -- Ege Üniversitesi, 2017Amaç: Bu çalışmada, ticari olarak satılan ve taze sıkılmış meyve sularında antioksidan aktivite ve ?-tokoferol miktar tayini çalışmaları amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Elma, kayısı ve domatese ait taze sıkılmış ve ticari olarak satılan meyve sularının potansiyel antioksidan aktiviteleri, radikal süpürücü kapasite yöntemleri olan DPPH ve ABTS+ deneyleri ile değerlendirilmiştir. Meyve sularının toplam fenolik ve flavonoit içeriği sırasıyla Folin-Ciocolteu ve Aluminyum klorid kolorimetrik yöntemleri ile tayin edilmiştir. Meyve sularındaki ?-tokoferol miktarı ise HPLC-UV kromatografi sistemi ile araştırılmıştır.;Meyve suyu, ?-tokoferol, antioksidan aktivite.;Juice, ?-tocopherol, antioxidant activity.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBazı taze meyve suyu ve hazır meyve suyu örneklerinin E vitamini miktarlarının ve antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılmasıProject