Çelik, UfukAltınelataman, CanKışla, Duygu2024-08-212024-08-212011http://155.223.63.101/tez3/2007suf013.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/95093Araştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 2011Bu çalısmanın amacı, Ege Bölgesi'nde yetisen bazı yesil yapraklı sebzelerin su buharı distilat/ekstrakt toplamlarının balık filetolarının oksidasyonu ve mikrobiyolojik bozulması üzerine olası etkilerini incelemektir. Bu amaçla, ısırganotu (Urtica urens) , esekhelvası (Sonchus oleraceus), radika (Taraxanum officinale), arapsaçı (Foeniculum vulgare), ebegümeci (Malva silvestris), cibez (Brasscia oleracae), roka (Eruca sativa), turpotu (Raphanus raphanistrum), pazı (Beta vulgaris cicla) ve tere (Lepidium sativum) bitkileri incelemeye alınmıstır. Bu amaçla buzdolabı sıcaklıgında (4±2°C) depolama süresi boyunca filetolarda kimyasal analizlerden TVB-N (Toplam uçucu bazik azot - mg TVB-N/100 g) ve TBA (Tiyobarbitürik asit sayısı - mg malonaldehit/kg) ile TAMB (Toplam canlı sayımı) yapılmıstır.;Green leafy vegetables, sea bass, shelf life.;Yesil yapraklı sebzeler, levrek, raf ömrü.trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessEge Bölgesi'nde yetişen bazı yeşil yapraklı sebzelerin +4oCde depolanan levrek (Dicentrarchus labrax L.,1758) filetoları üzerine antioksidan ve antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesiProject