Korkut, Ali YıldırımCihaner, Aykut2016-06-072016-06-072008https://hdl.handle.net/11454/3387Bu tez çalışmasında, başlangıç canlı ağırlığı 6.436±0.168 g olan çipuralar; farkl besin madde içeriklerine sahip, biri kontrol olmak üzere, üç deneme yemi ile beslenmiş, bu yemlerin sindirim süreleri ve içerisindeki besin maddelerini sindirim oranları belirlenmeye çalışılmıştır. Denemenin ilk döneminde (0-45. günler) balıklar granül yem ile beslenmiş, ortalama 26.6 ºC su sıcaklığında yemin ilk sindirim süresinin 3.33 saat ile 4.66 saat arasında değiştiği bulunmuştur. Denemenin ikinci döneminde (45-90. günler) balıklar pelet yem ile beslenmeye devam edilmiş, ortalama 29.5 ºC su sıcaklığında ilk sindirim süresinin 4.68 saat ile 6.13 saat arasında değiştiği belirlenmiştir. Gruplar arası su sıcaklıklarında istatistiki bir farklılık bulunmamış, sindirim sürelerinin yemin içeriği ile ilgili olduğu düşünülmüştür. 90 gün boyunca yapılan sindirim denemesinde ise balıkların protein, yağ ve enerjiyi hangi oranda sindirebildiği hesaplanmaya çalışılmıştır. Eldeki bulgulara göre protein sindirilebilirliği %86.725-91.238 arasında, yağ sindirilebilirliği %92.709-95.304 arasında ve enerji sindirilebilirliği %75.851-81.323 arasında bulunmuştur.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessÇipura, sindirim süresi, sindirilebilirlik.Sea bream, digestive time, digestibility.Su Ürünleri Yetiştiricilik A.B.D.Çipura (Sparus aurata, L., 1758) balıklarının değişik su sıcaklıklarında ve yem tiplerinde sindirim sürelerinin araştırılmasıDoctoral Thesis