Kır, BehçetKocabaş, İlkcan2025-03-112025-03-112024https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=UjlM15wKZGQW6TLC0pvCt8HZtfSH4mnSyHkMvd3H7dRNh4Yq1_n7W4s4_BMFWVY5https://hdl.handle.net/11454/116591Bu Deneme Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nün Bornova’da yer alan deneme tarlalarında Tesadüf Blokları Deneme Deseni ’ne göre 3 tekerrürlü olarak gerçekleşmiş, 2021-2023 yılları arasında 2 yıl süre ile yürütülmüştür. Bu çalışmada, tek yonca çeşidi (Blue Ice) bitki materyali olarak kullanılmış ve her biçim sonrasında çeşitli yaprak gübreleri (Megafol, Azofol, B- Forge, Stoller N-Hıb) uygulanmıştır. Deneme bitki boyu, sap çapı yeşil&kuru ot verimi, kuru madde oranı&verimi, ham kül oranı&verimi, ham protein oranı&verimi ölçülmüş, ayrıca yaprak gübrelerinin etkinliği detaylı bir şekilde analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda verimle ilgili karakterlerin büyük bir kısmında bakım gübrelemesi uygulaması öne çıkmıştır. Ancak, istatistiki olarak önemli bulunan protein verimi kalite karakterinde ise Azofol yüksek değerler vermiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessYaprak GübresiYoncaYeşil Ot Verimi.Foliar FertilizerAlfalfaFresh harbage yield.Bazı yaprak gübrelerinin yonca (Medicago sativa L.)'da ot verimi ve bazı kalite üzerinde etkisiMaster Thesis896235