Çaklı, ŞükranErdem, AlperKılınç, Berna2024-08-212024-08-212014http://155.223.63.101/tez3/2010suf014.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/95232Araştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 2014Bu çalışmada dondurulmuş çözündürülmüş alabalık (Onchorhynchus mykiss) ve levrek (Dicentrarchus labrax) filetoları kullanılarak balık sucukları üretilmiştir. Üretilen alabalık ve levrek sucukları buzdolabında (6-8 - C) fermente edilmiştir. Fermentasyon esnasında ve 3 aylık depolama periyodunda mikrobiyolojik değişimleri (toplam canlı, psikrotrof, maya-küf, laktik asit bakteri, Enterobactericeae ve Staphylococcus aureus ) incelenmiştir. Fermente levrek sucuklarının depolamanın 3. ayında toplam canlı, psikrotrof, maya-küf, laktikasit bakteri, Enterobactericeae ve Staphylococcus aureus sayıları sırasıyla 6.25, 7.01, 3.61, 5.31, <1.0 ve <1.0 log cfu/g olarak bulgulanmıştır. Alabalıktan üretilen fermente balık sucuklarının ise depolamanın 3. ayında toplam canlı, psikrotrof, maya-küf, laktikasit bakteri, Enterobactericeae ve Staphylococcus aureus sayıları sırasıyla 6.57, 7.20, 4.44, 5.14, <1.0 ve <1.0 log cfu/g olarak saptanmıştır.;Fermentasyon, balık sucuk, mikrobiyolojik kalite.;Fermentation, fermented fish, microbiological quality.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessFarklı balık türlerinden fermente balık sucuk üretimi ve kalitesi üzerine bir araştırmaProject