Akalın, SibelKınık, Özer2024-08-212024-08-212012http://155.223.63.101/tez3/2011zrf013.pdfhttps://hdl.handle.net/11454/97430Araştırmacılar; Cem Karagözlü, Harun Kesenkaş, Nayil DinkçiAraştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 2012Dondurma, dondurma ekipmanları, süt esanslı tatlı.;Dünyanın en sevilen tatlılarından olan dondurma geçmiste buza eklenen sarap, ezilmis meyveler,bal, serbet gibi katkı maddeleri ile mevsimlik keyif veren bir gıda olarak kullanılırken bugün pek çok degisik aroma ve katkı maddesine sahip çesitli gıda maddeleri ile birlestirilebilen, sorbe, çubu, külah halinde tüketilen endüstriyel bir gıda haline gelmistir. Bu bakıs açısından konu degerlendirildiginde bölümümüz kosullarında her geçen gün artan tüketim egilimini karsılayabilmek, dondurma çesitlerinin sayısını arttırabilmek ve üretimin olmadıgı dönemlerde de sütlü tatlı üretimi ile ürün gamının arttırılması düsünülmektedir.;Ice cream, ice cream equipment, milk based dessert.trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü İşletmesi dondurma ve sütlü tatlı üretim alt yapısının iyileştirilmesiProject