Cirik, Semra2024-08-212024-08-211998https://hdl.handle.net/11454/95077Araştımaya Katılanlar; Atilla Alpaz, Meltem Conk Dalay, Edis KoruAraştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 1998Mavi yeşil alglerden Spirulina insanlar tarafından eski çağlardan beri gıda olarak tüketilmektedir. %60-70'lere varan protein içeriği ve pek çok hastalığın tedavisindeki olumlu etkileri nedeniyle ticeri olarak üretilmektedir. Bu çalışmada Spirulina'nın ekonomik türlerinden olan Spirulina plansis, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi sera koşullarında üretilmiştir. Kültür ortamı olarak Zarrouk ortamı kullanılmış, ortalama sıcaklık 24{486}C, ortalama pH ise 8.98 olarak belirlenmiştir. Alglerin gelişimleri incelendiğinde 28 günlük deneme periyodunun sonunda en düşük gelişim 22x103 Ugr biyomas ile Tulear suşunda olmuştur. En yüksek Biyomas M2 suşunda 12x104ugr. biyomas ile oldukça iyi bir gelişim göstermiştir. Spiral yapısı nedeniyle daha kolay hasat edilebilen bu algin üretimi özelliğinden dolayı tercih edilebilir.trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessSpirulina platensıs (gom.) geitler'in yoğun kültürü üzerine bir araştırmaProject122