Uslan, Arif H.2024-08-212024-08-211997https://hdl.handle.net/11454/91335Araştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 1997Katalaz süt endüstrisinde çözünür enzim olarak kullanılır. Uzun süre kararlı olabilen immobilize enzim türevleri geliştirilemediğinden süt endüstrisinde immobilize Katalaz uygulamalarına rastlanmamaktadır. Bunun nedeni katalazın substratı (H2O2) ile inaktivasyonudur ve bu olay tam olarak anlaşılamamıştır. Bu çalışmada, Katalaz kovalent bağlama ile aktive edilmiş PEG üzerine bağlandı. İmmobilizasyon Katalaz lizin içeriğinin 1, 3, 7 katı aktif - PEG kullanılarak gerçekleştirildi. Seçilen immobilize enzimin ve serbest enzimin fiziksel özellikleri (optimum pH, optimum T) ve 4 - C'de depo kararlılığı yapıldı. Çalışmalar boyunca elde edilen bulgular doğrultusunda yapılan yorumlar ve sonuçlar tartışma kısmında ayrıca ilgili kısımlarda detaylıca tartışıldı.trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessMetoksipilietilen glikolün enzim immobilizasyonunda kulanımıProject118