Ünlütürk, AdnanDemirağ, Deniz2024-08-192024-08-191993https://hdl.handle.net/11454/84308Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.ABSTRAKT Ülkemizde bira üretimi her yıl artmaktadır. Buna batlı olarak ihracatın arttırılması, tüketiciye kalitesi yüksek bira sunulması ile gerçekleştirilebilir. Bira üretiminde., laktik asit bakterileri kalite, bozukluklarına neden olan en önemli unsurlardır. Bu çalışmada bir bira fabrikasının üretim hattındaki kontaminasyon odakları ile mayanın farklı iki pH düzeyinde yıkanmasınınABSTRAKT Ülkemizde bira üretimi her yıl artmaktadır. Buna batlı olarak ihracatın arttırılması, tüketiciye kalitesi yüksek bira sunulması ile gerçekleştirilebilir. Bira üretiminde., laktik asit bakterileri kalite, bozukluklarına neden olan en önemli unsurlardır. Bu çalışmada bir bira fabrikasının üretim hattındaki kontaminasyon odakları ile mayanın farklı iki pH düzeyinde yıkanmasınıntrinfo:eu-repo/semantics/closedAccessGıda MühendisliğiFood EngineeringBiraBeerLaktik asit bakterileriLactic acid bacteriaBira üretiminde laktik asit bakterileri kontaminasyon kaynaklarının saptanması üzerine bir araştırmaMaster Thesis14928404