Kırkpınar, Figen2024-08-212024-08-211997https://hdl.handle.net/11454/98240Proje Yürütücüleri; Ramazan Erkek, Fevzi Sevgican, Mehmet TaluğAraştırma Projesi -- Ege Üniversitesi, 1997Bu çalışma etlik piliç karma yemlerine ilave edilen ayçiçek yağı, pamuk tohumu yağı, soya yağı, ayçiçeği soapstocku, hayvansal içyağın ve hayvansal iç yağ ile söz edilen bitkisel yağların birlikte kullanılmalarının ( 1:1 ) performans ve yağlanma ile ilgili parametreler üzerine etkilerini incelemek üzere düzenlenmiştir. Bu amaçla izokalorik ve izonitrojenik 9 ayrı karma yem hazırlanmıştır. Kullanılan yağlar mısır, soya küspesi temeline dayalı karma yemlere %4 düzeyinde ilave edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre farklı yağ kaynakları performans üzerine farklı etkiler yapmışlardır. Diğer kaynaklarla karşılaştırıldığında en iyi performans soya ile elde edilmiştir. Karkas ağırlığı, but, göğüs, karaciğer, taşlık ve kalp ile abdominal yağ ağırlıkları karma yemlere ilave edilen yağlar ile etkilenmiştir. (P>0.01) Karkas yağı, kuru maddesi, ham proteini ve ham kül içeriği değişik yağ kaynakları ve kombinasyonlarının uygulanması ile etkilenmemiştir(P>0.01). Abdominal yağın yağ asitleri komposizyonu linolenik asit dışında etkilenmiştir(P<0.01)trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessEtlik piliç karmalarına yağ ve bazı organik metabolit ilavesinin yağ birikimi ve performans üzerine etkileriProject115