Akalın, A. SibelErişir, Duygu2016-03-252016-03-252005https://hdl.handle.net/11454/1930Araştırmada, Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterium animalis probiyotik bakterileri ile oligofruktoz ve inülin fruktooligosakkaritleri kullanılarak üretilen az yağlı probiyotik ve kontrol dondurmalarının -18⁰Cʼde 90 günlük depolama süresince fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Sonuçta yağ ikame maddesi özelliğine sahip inülinin dondurmanın reolojik diğer özelliklerini olumlu yönde etkilediği, oligofruktozun da benzer etki göstererek probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik ettiği tespit edilmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessProbiyotik dondurma, L. acidophilus, B. animalis, oligofruktoz, inülin.Probiotic ice cream, L. acidophilus, B. animalis, oligofructose, inulin.Süt Teknolojisi A.B.D.Dondurma üretiminde probiyotik bakteri ve fruktooligosakkarit kullanımının ürün özelliklerine etkisi üzerine bir araştırmaMaster Thesis