Bozkurt, SemraKoç, MehmetErtekin, FigenAltay, Özgül2023-01-122023-01-1220202148-127Xhttps://doi.org/10.24925/turjaf.v8i4.818-825.2861https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/369548https://hdl.handle.net/11454/80661Akışkan yatak sistemi, ağır sanayiden, eczacılık, kimya ve gıda sanayisine kadar geniş kullanımalanı bulmaktadır. Bu sistemde küçük katı parçacıklar hava ile temas ettirilir ve hareketlerisağlanarak yatak içerisinde askıda tutulmaları sağlanır. Yatak içerisinde akışkanlaşmanın başladığıandaki hız olarak tanımlanan minimum akışkanlaşma hızı, akışkan yatak sistemlerin en önemlitasarım ve işletme parametresidir. Toz gıdalarda akışkan yatak, kurutma, aglomerasyon, granülasyonve kaplama proseslerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Akışkan yatak teknolojisinde birçok olayeş zamanlı olarak gerçekleştiğinden sistem üzerine etki eden çok sayıda değişken mevcuttur. Buderlemede, akışkan yatak, toz gıda proseslerinde akışkan yatak uygulamaları ve akışkan yataksisteminin kullanılması sırasında dikkat edilmesi gereken parametreler hakkında bilgisunulmaktadır.tr10.24925/turjaf.v8i4.818-825.2861info:eu-repo/semantics/openAccessToz Gıda Proseslerinde Akışkan Yatak UygulamalarıArticle84818825369548